12. Szent László Napok – Határtalan fesztivál

Határtalan fesztivál – ezzel a mottóval szervezzük meg idén június 24–30. között a 12. Szent László Napokat Nagyváradon.

Határtalan ez a fesztivál a szó számos értelmében. Hiszen évről évre többen érkeznek rendezvényeinkre az anyaország közeli régióiból, de a határtalan azért is, mert nagyon sok Nagyváradról külföldre elszármazott időzíti a Szent László Napok idejére az éves hazautat, és miután átlépett egy vagy több országhatárt, betér a várba, ahol számtalan ismerőssel összefuthat, hogy egy sör, fröccs vagy limonádé mellett, néhány finom falat elfogyasztása közben elmeséljék egymásnak, mi minden történt legutóbbi találkozásuk óta, és egy kicsit nosztalgiázzanak.

Határtalan ugyanakkor a zenei felhozatal, a kulturális forgatag, a vásári kavalkád, nem ismer határokat a programok sokszínűsége, és természetesen határtalan a jókedv!

A Szigligeti Színházban június 24-én, hétfőn 19 órától zajló nyitógálán a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttest láthatja a nagyváradi közönség, a csíkszeredaiak a Boldogasszony tenyerén című előadásukat hozzák el nekünk.  A nyitógálára a belépés ingyenes, de meghívó igényléséhez kötött. A meghívókat a Szent László Egyesület székhelyén (Nagyvárad, Kálvin János utca 1. szám) lehet igényelni június 17-étől, hétfőtől, munkanapokon 10.00–18.00 óra között.

A Kecskeméti Katona József Színház Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musical előadását hozza el a nagyváradi közönségnek a Szent László Napokra. Az előadást június 28-án, pénteken 18 órától a Szigligeti Színházban láthatják az érdeklődők egy jelképes, 5 lejes belépő fejében, amelyet a Szent László Egyesület székhelyén lehet igényelni június 19-étől, szerdától munkanapokon 10.00–18.00 óra között.

A Szent László Napok legtöbb eseményének helyszíne különben ezúttal is a nagyváradi vár lesz, ahol olyan sztárok lépnek majd színpadra, mint Deák Bill Gyula, a Kowalsky meg a Vega, Zorán, de lesz ABBA Tribute Show, és felcsendülnek Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágerei is. Zenekarával, a Fényerővel érkezik a fesztivál színpadára Molnár Levente világhírű operaénekes. A gyermekeket számos izgalmas kaland mellett Tompeti és Barátai várják, Mosó Masa mosodája címmel pedig a Veronaki zenél a legkisebbeknek, illetve a nosztalgiázni vágyó „nagyobbaknak”.

Természetesen lesznek kiállítások, zenei események, könyvbemutatók, nem maradhat el a Szent László-napi sokadalom és vásár, a Nagyváradról elszármazottak találkozója, a hagyományos biciklizés Szent Lászlótól Szent Lászlóig, hungarikumokkal lehet ismerkedni és több színházi előadásra is várják a nagyérdeműt.

Részletes program hamarosan. Érdemes követni a Szent László Napok honlapját, Facebook- és Instagram-oldalát.

A 12. Szent László Napok főtámogató intézményei a Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a MOL–Új Európa Alapítvány, a Bihar Megyei Tanács és Nagyvárad polgármesteri hivatala.

Facebook
Érintő hírportál